Trandangxuan Business Λογοθεραπεία για παιδιά – Πότε πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ για την κακή ομιλία του παιδιού μου;

Λογοθεραπεία για παιδιά – Πότε πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ για την κακή ομιλία του παιδιού μου;

Μερικές φορές οι γονείς ρωτούν: “Πότε πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ για την αποτυχία του παιδιού μου να αποκτήσει ομιλία;” Ή ρωτούν εάν η λογοθεραπεία για παιδιά είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουν.

Πάντα μπαίνω στον πειρασμό να επισημάνω ότι η ανησυχία δεν λύνει προβλήματα. Δημιουργεί μόνο εντάσεις και αγωνίες που περιπλέκουν τα προβλήματα.

Στην πραγματικότητα, μερικά παιδιά που ωριμάζουν σε κανονικούς ενήλικες δεν αρχίζουν να μιλούν μέχρι την ηλικία των τριών ετών ή ακόμα και αργότερα.

Μερικοί άνθρωποι θα σας συμβούλευαν κλειδαρασ ιλιον να μην ανησυχείτε μέχρι το παιδί να γίνει τριάμισι ετών. Αλλά μου φαίνεται ότι περιμένοντας τόσο πολύ διατρέχουμε τον κίνδυνο να χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Εάν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, θα ήθελα να ξέρω ότι δεν υπήρχε.

Εάν το παιδί σας έχει περάσει από τα στάδια της βαβούρας και του λυγμού, εάν η ανάπτυξή του από άλλες απόψεις (όπως το ερπυσμό και το περπάτημα) είναι περίπου αυτό που πρέπει να περιμένετε, εάν είναι χαρούμενο, υγιές και σε εγρήγορση και αν είστε σίγουροι ότι μπορεί ακούστε, πιθανότατα είστε ασφαλείς να περιμένετε μέχρι να γίνει 30 μηνών πριν ζητήσετε βοήθεια ή συμβουλές λογοθεραπείας.

Εάν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας, θα ήθελα να μάθω τι είναι λάθος και τι πρέπει να γίνει. Αν χρειάζεται ιατρική φροντίδα, θέλω να την έχει. Αν, παρά τις καλές μου προθέσεις, δεν τον έχω βοηθήσει όπως θα έπρεπε, σίγουρα θα ήθελα να το μάθω και να μάθω τι πρέπει να κάνω.

Για αυτούς τους λόγους, εάν το παιδί δεν αρχίσει να χρησιμοποιεί αληθινό λόγο (όχι ομιλία που είναι τέλεια αρθρωμένη ή προφέρεται, αλλά ομιλία που είναι σκόπιμη και είναι ένα “εύλογο φαξ” συμβατικών λέξεων) μέχρι την ηλικία των 30 μηνών, θα πρέπει να αναζητήσει λογοθεραπεία για αυτόν.

Ανησυχείτε για τα προβλήματα ομιλίας του παιδιού σας; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη λογοθεραπεία για παιδιά και πώς να τη βελτιώσετε